Skene alumnit

promokuva-1Yasmine Yamajako

”Nimeni on Yasmine Yamajako ja aloitin opintoni Skenessä 15-vuotiaana Skenen pilottivuonna. Vaikka perheessäni käytiin monta palaveria jaksamisestani sekä siitä, miten kustantaa monet harrastukseni, tunsin Skenen niin tärkeäksi, että lupauduin siivoamaan vanhempieni omistamaa päiväkotia viikonloppuisin osallistuakseni harrastuskulujeni maksamiseen. Vielä nytkin, kahdeksan vuotta myöhemmin, koen Skenevuoden olevan käänteentekevä vuosi urallani. Skene loi ilmapiirin ja paikan, jossa koimme olevamme niin turvassa ja hyväksyttyja, että uskalsimme kokeilla rajojamme, tutustua itseemme ja toisiimme sekä heittäytyä ja kehittyä taiteilijoina. Skene oli ikäänkuin paikka, jonne mennä koulustressien ja murrosikäisen murheiden keskeltä ja uppoutua ilmaisun kautta erilaisiin teksteihin, musiikkeihin, maailmoihin tai rooleihin ja leikkiä, pelleillä ja nauraa niin erilaisten mutta niin samankaltaisten ihmisten ympäröimänä. Olen monesti miettinyt, että Skenen kaltainen koulutus olisi jokaiselle nuorelle tärkeä kokemus iässä, jolloin on vaikea hyväksyä itsensä, oli kiinnostunut musiikkiteatterista tai ei, sillä itsensä hyväksyminen ja heittäytyminen ovat työvälineitä, jotka tulevat tarpeeseen läpi elämän. Vuonna 2008 haimme ystävieni kanssa Helsingin Kaupungin Teatterin järjestämiin avoimiin hakuihin High School Musical- musikaaliin ja päädyin tekemään pääroolia kyseiseen teokseen. Seurauksena HSM:stä olen päässyt tekemään monia muita proggiksia, opiskelemaan Kööpenhaminaan ja Lontooseen sekä laulamaan taustoja suomalaisille artisteille. Vuonna 2012 feattasin rapartisti Cheekin albumille kappaleen Syypää sun hymyyn, johon minua oli suositellut kollega, jonka kanssa olin aiemmin työskennellyt Kaupungin Teatterin Spring Awakening -musikaalissa. Vuosi sitten täyttyi elinikäinen haaveeni kun allekirjoitin levytys-sopimuksen Sony Music Finlandille. Parhaillaan työskentelen siis debyyttialbumini parissa kiitos Skenen 😀 ”

pia-piltzPia Piltz

”Olen Pia Piltz. Kävin Skene-musiikkiteatterikoulun viisi vuotta sitten ja teoksena tuolloin oli Fame. Fame käsittelee unelmien tavoittelua, itsensä ylittämistä, pelkojen voittamista, luottamusta ja yhdessä tekemisen voimaa. Näitä kaikkia koin itse Skenessä ja syksyllä 2010 suuri unelmani toteutuikin kun aloitin opiskelut TeaKissa. Valmistun pian maisteriksi ja olenkin saanut tehdä jo opiskelun aikana monia hienoja teatteritöitä. Aina palaan ajatuksissani lämmöllä muistelemaan Skene-vuotta, josta sain paljon oppeja niin näyttelijäntyössä, tanssissa, kuin laulussakin. Tasokas opetus ja luottamuksellinen ilmapiiri takasivat sen, että pääsin toteuttamaan ja kehittämään itseäni parhaimmalla mahdollisella tavalla. Suosittelen lämpimästi nuoria hakemaan, jos on yhtään paloa musiikkiteatteriin! Kulkekaa kohti unelmianne!”

laurasavio8_mikkoputtonen_webLaura Savio

”Skenen jälkeen olen keskittynyt tekemään täysillä omaa musiikkia ja keikkoja. Tavoitteena on julkaista omaa musiikkia tulevaisuudessa. Laulan myös PopUp-nimisessä lauluyhtyeessä ja viime kesän vietin Silja Linella laulaen Midnight Showssa. Skene-vuodet antoivat minulle erittäin paljon esiintymiskokemusta ja auttoivat minua kehittymään sekä laulajana, näyttelijänä että tanssijana. Skene-vuosien oppien ja kokemusten lisäksi sain elinikäisiä ystäviä. Skeneen kannattaa tulla, jos on yhtään paloa musiikkiteatteria, laulamista, tanssimista tai näyttelemistä kohtaan. Se on nuorille lahjakkuuksille täydellinen ja turvallinen paikka oppia, kehittyä ja kasvaa.”

 

saga_mg_6722Saga Sarkola

”Olen Saga Sarkola ja aloitin opiskelut Tampereen Nätyllä syksyllä 2014, mutta kiinnostukseni teatterin tekemiseen on herännyt Skenessä. Aloitin Skene-junioreissa, kun olin 14-vuotias, koska olin tanssinut ja laulanut aikasemmin ja ajatus niiden yhdestämisestä kuulosti hauskalta. Rakastuin esiintymiseen heti. Juniori-ryhmän jälkeen pyrin ryhmään Skene 16+, jossa tarkoitus oli tehdä koko-illan esitys. Siellä viihdyin kaksi vuotta ja olin mukana musikaaleissa Grease (2011) ja Hairspray (2012.) Niissä ryhmissä tuli vielä enemmän selville että tätä haluan tehdä tulevaisuudessa. Koko ryhmä oppi kannustamaan toisiaan, antamaan tilaa ja hyväksymään muiden työskentelytavat. Tunneilla sai olla täysin oma, kahjo itsensä. Skene on ollut mahdollisuuksien antaja! Skenen kautta päädyin ensin tekemään Stage- Silmistä Pois-musikaalia Helsingin Peacock-teatteriin. Seuraavana vuonna tuli yhtäkkiä monta avointa koe-esiintymistä ja päädyin tekemään Aleksanterinteatteriin ensin Aladdin-musikaalin ja sitten Rentin. En olisi ikinä kuvittellut silloin 14-vuotiaana, että parin vuoden päästä esiintyisin rautaisten ammattilaisten kanssa 400 ihmisen edessä. Uskon että jokainen vanha skeneläinen voi allekirjoittaa sen, että koulusta jäi jotain käteen. Joillekin se oli varmistus tulevaisuuden ammatista, joillekin jäi elinikäisiä ystäviä ja jotkut sai ohjeet hyvään ryhmähenkeen. Vuonna 2019 unelmani toteutuu, kun valmistun näyttelijäksi. Ja tiedän että Skene on ollut mukana rakentamassa sitä unelmaa.”