Jumps & Turns

  • Iät: 13–15 v, 16+
  • Toimipisteet: Espoo, Helsinki
  • Vaativuustaso: Avoin taso
  • Opettajat: Fatima Witick, Sanni Järveläinen

Jumps & Turns -tunnit koostuvat alkulämmittelysarjasta sekä tangolla ja lattialla tehtävistä tekniikkaosioista. Tunnilla tehdään erilaisia piruetti- ja hyppysarjoja lattian poikki.  Jumps & Turns -tuntia opettavat Fatima Witick ja Sanni Järveläinen. Tunnin sisältö eroaa hieman opettajien välillä:

Sannin tunti pohjautuu showtanssiin. Sannin tunnilla tehdään yhteiset lämmittelyt, keskilattiaharjoituksia sekä lattianpoikkiharjoituksia. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti esim. showtanssista tuttuja erilaisia hyppyjä ja piruetteja ja niiden variaatioita. Sannin tunti sopii hyvin esim. jazz- ja showtanssijoille.

Fatiman tunti on balettitekniikkatunti ja Fatiman tunnille osallistumisen edellytyksenä on baletin perustekniikan hallinta. Fatiman tunnille mennessään oppilaan on tehtävä oma lämmittely. Tunti alkaa keskilattialla tehtävistä balettiteknikkasarjoista joissa painopiste on relevèissä ja kahden jalan perushypyissä. Tunti etenee klassisen baletin peruspiruetteihin ja muihin perushyppyihin, petit allegro ja grand allegrohyppyihin. Tunti sopii erittäin hyvin jazztanssijoille.