Hanna Häyhä

Hanna on teatterin ja musiikkiteatterin parissa työskentelevä teatteri-ilmaisun ohjaaja (Metropolia AMK, 2013). Hän on opiskellut fyysistä teatteria näyttelijäntyön laitoksella Portugalissa ja täydentänyt opintojaan lisäksi mm. tanssin, laulun ja klovnerian opinnoilla. Hanna on erikoistunut teatterin tekemiseen lasten, nuorten ja erityisryhmien kanssa. Hän on niin ohjannut, esiintynyt kuin opettanut sekä ammatti- että harrastuskentällä.

Hanna on ohjannut lapsinäyttelijöitä Helsingin Kaupunginteatterissa musikaaleissa Billy Elliot ja Shrek. Lisäksi hän on ohjannut lapsia Espoon Kaupunginteatterissa, jossa hän tekee myös yleisötyötä. Hannan teatteriseikkailuohjaus Leijonan osa pyörii seitsemättä vuotta Jyväskylän Kaupunginteatterissa. Hanna on esiintynyt säännöllisesti mm. kuoronsa, bändinsä ja improvisaatioryhmänsä kanssa sekä erilaisissa kiertävissä lastenteatteriesityksissä.

Opettajana ja elämässä muutenkin Hannaa kiinnostavat mm. improvisaatio, heittäytyminen, ryhmätyön voima ja iloinen revittely. Hanna vaatii myös tarkkaa ilmaisua, ja häntä kiinnostavat näyttelijäntyössä hereillä olo, reagointi ja aito kontakti vastanäyttelijöihin. Hannan tunneilla saa mokata ja onnistua, pitää hauskaa ja keskittyä, tutkia, kokeilla, etsiä ja löytää.

Hanna on Skene musiikkiteatterikoulun vakiopettajia mutta tällä hetkellä äitiysvapaalla.

Tutustu opettajan lajeihin