Jemina Sillanpää

Jemina Sillanpää on näyttelijä, muusikko, teatteriohjaaja ja opettaja.

Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta (musiikkiteatterin erikoistumisopinnot maisterivuosina) sekä suorittanut samassa koulussa opettajan pedagogiset opinnot. Lisäksi Jemina on suorittanut useita ohjaus- ja näyttelijäntyönkursseja Suomessa ja ulkomailla.

Jemina on näytellyt useissa elokuvissa, tv:ssä, radiossa ja teatterissa. Hän laulaa, soittaa viulua ja kirjoittaa lauluja. Jemina on esiintynyt muusikkona vuodesta 1991 aktiivisesti Suomessa, muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Hän tekee sisarensa Selina Sillanpään kanssa säännöllisesti keikkoja Jemina & Selina -nimellä. Edellisen albumin tuotti amerikkalainen Tim Ries,  joka soittaa The Rolling Stones -yhtyeessä.

Jemina on viime vuosina ohjannut ja käsikirjoittanut useampia uusia näyttämöteoksia. Viimeisin oli musiikkiteatteriteos ”Karavaani 2017” Kansallisteatterin suurella näyttämöllä. Esiintyjiä oli yhteensä 115.

Tämän lisäksi Jemina tekee teatteriopettajan ja kouluttajan töitä mm. eri yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, kansanopistoissa, taidekouluissa, työyhteisöissä, hoitolaitoksissa ja teattereissa.

Ei omia tunteja kaudella 2019 – 2020.

Tutustu opettajan lajeihin