Katri Miettinen

Katri on tanssija, koreografi ja tanssinopettaja. Hänellä on monipuolinen ote tanssin kenttään ja työkokemusta on kertynyt monipuolisesti tanssin eri toimialoilta. Katri on keikkaillut vuodesta 2010 lähtien, ja toiminut opettajana vuodesta 2012 saakka. Hän on tuttu tanssija kilpalavoilla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Katri on valmistunut kasvatustieteiden maisteriksi (2018) Jyväskylän Yliopistosta. Vuonna 2019-2020 Katri on ollut UrbanApan nuorten taiteilijoiden mentorointiryhmässä. Tanssin Katri on aloittanut vuonna 1999 Rovaniemellä lajeinaan hiphop ja showtanssi. Molemmat lajit ovat säilyneet mukana parinkymmenen vuoden ajan, vaikka pääpaino harjoittelussa
on siirtynyt hiphopiin ja katutanssikulttuuriin. Mitalisijoituksia Katrilla on mm. naisten SM-hiphop soolon hopea. Menestystä on kertynyt myös Battle SM-kilpailuista. Hän aloitti itse kilpailukoreografioinnin vuonna 2017, ja siitä lähtien eri joukkueet ovat vuosittain olleet niin finaaleissa, kuin mitalisijoilla.

Kotimaassa treenaamisen lisäksi Katri on hakenut vuosittain oppia ulkomailta. Treenireissut ja tiiviskurssit ovat antaneet työkaluja opetukseen. Liikkeessä häntä inspiroi flow, bounce, suunnat ja rytmit. Tunneillaan Katri tykkää haastaa oppilaita, jakaa tietoa ja taitoa. Katrille on tärkeää, että tunneilla tehdään töitä tekniikan, tutkimisen, tiedon ja oman tanssijan polun parissa. Reflektio ja vuoropuhelu ovat tärkeitä työkaluja Katrin opetuksessa. Tarkoitus on tehdä tosissaan, mutta pitää samalla pieni pilke silmäkulmassa.

Katri toimii Street Junnut 2 -ryhmän vastuuopettajana.