Leo Ikhilor

Leo Ikhilor on urbaani, tekemisen energiaa säteilevä tanssija, näyttelijä ja koreografi.

Tanssijana Leon vahvuudet keskittyvät eritoten katutanssilajeihin, mutta hän pitää tärkeänä rikkoa tyylillisiä rajoja ja hyödyntää tanssilajien tekniikoita monipuolisesti. Hän on kulkenut pitkän tien myös musiikin parissa, opiskellen Helsingin Pop&Jazz konservatoriossa kymmenen vuotta musiikkia ja sen teoriaa, pääaineena rummut.

Laaja-alainen esittävien taiteiden osaaminen on poikinut töitä vierailevana näyttelijänä ja tanssijana mm. Turun kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisoopperassa.

Kallion lukiosta valmistuttuaan Leon tähtäin on ollut yhä napakammin taiteiden alalla. Intohimo löytyykin poikkitaiteellisista kokonaisuuksista, joissa on hyödynnetty monia eri esittävän taiteen muotoja.
Leon esiintyminen on lähtenyt varhaisella teini-iällä opiskelijaproduktioista, kuten musikaaleista ja näytelmistä. Sieltä tie on StepUp:n koulutusohjelmienkin kautta johtanut lukuisiin musiikkivideoihin, TV-tuotantoihin, mainoksiin ja live-esiintymisiin.

Nykyään Leo tekee töitä mm. Tuure Boeliuksen tanssijana ja koreografina, sekä eri teatteriproduktioissa. Leo keikkailee myös Soseboys-kollektiivin kanssa, jossa on perustajajäsenenä. Soseboys on osa StepUp Agency:a.

Leo on Skene musiikkiteatterikoulun opettajia.

Tutustu opettajan lajeihin