Kesän erikoistunnit: Power Jooga ja Yin Jooga

Järjestämme kesäkaudella muutaman erikoistunnin joogasta. Tunnit vetää joogaopettajamme Eevaliisa Bonet.

Power Jooga

Power Jooga on tunti, joka lisää liikkuvuutta, vahvistaa syviä lihaksia, lisää kehonhallintaa ja tasapainoa sekä kehittää koordinaatiokykyä. Astangajoogan opettaja Beryl Bendere Birch käytti ensimmäisenä termiä power jooga kuvaamaan modifoitua versiotaan Astanga joogasta, joka sisälsi osia Bikram joogasta, Hatha joogasta ja Iyengar joogasta. Tunti koostuu hengitysharjoituksesta, aktiivisista ja voimakkaista kehoa vahvistavista liikesarjoista sekä rentouttavista osista. Hengityksen rytmittämät liikesarjat lisäävät notkeutta ja voimaa, parantavat tasapainoa sekä ryhtiä.

Monipuolisten liikkeiden avulla lihaskireydet ja stressi vähenevät. Energisoiva ja fyysinen tunti sopii kaikentasoisille joogeille ja liikkujille, jotka haluavat hieman haastaa itseään ja oppia uutta.

Yin Jooga

Yin Joogan taustalla ovat taolaisuus ja kiinalainen lääketiede. Amerikkalaiset Paul Grilley ja Paul Zink ovat muokanneet alkuperäisen harjoituksen länsimaalaisille sopivaksi. Yin Jooga on miellyttävä kehonhuoltomuoto, johon voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Yin Joogassa annetaan lupa päästää irti oman arjen haasteista, olivatpa ne mitä tahansa. Aktiivisen ja sykettä kohottavan tekemisen sijaan keskitytään sykettä laskevaan ja mieltä rauhoittavaan olemiseen sekä oman kehon kuunteluun. Usein Yin Jooga harjoituksessa asennossa eli asanassa pysytään useampia minuutteja. Yin Jooga harjoitus toimii hyvin myös ensi askeleena liikkumisen aloittamisessa tauon jälkeen.

Yin Joogan hyötyjä ovat muun muassa:

  • parantaa nivelten ja sidekudosten aineenvaihduntaa
  • lisää kehon liikkuvuutta
  • aktivoi ruoansulatusta ja nestekiertoa kehossasi
  • auttaa keskittymään
  • helpottaa nukahtamista
  • tasapainottaa verenpainetta (stressinhallinta)

Yin Jooga auttaa sinua tuntemaan oman kehosi paremmin. Sen avulla kehonhallintasi ja tietoisuus omasta kehosta ja sen toiminnasta lisääntyy. Yin Joogassa harjoiteltavien hengitystekniikkojen myötä oma kehosi antautuu helpommin rentoutumiselle.

Tule tutustumaan Yin Joogaan ja Power Joogaan seuraaville erikoistunneille:

StepUp School Helsinki, sali 3:

ma 12.6. klo 19.45 – 20.55 Yin Jooga
ti 13.6. klo 18.30 – 19.40 Power Jooga
ti 13.6. klo 19.45 – 20.55 Yin Jooga

StepUp School Espoo, sali 2:

ke 14.6. klo 20.00 – 21.25 Yin Jooga

Erikoistunneilla käyvät samat liput kuin muillakin kesätunneilla, myös kesäkauden Anytime-liput. Ilmoittaudu mukaan kuten muillekin kesätunneille 2.5. alkaen ››