Kesän erikoistunti: Yin Jooga

Järjestämme kesäkaudella erikoistunnin Yin Joogasta. Tunnin vetää joogaopettajamme Eevaliisa Bonet.

Yin Joogan taustalla ovat taolaisuus ja kiinalainen lääketiede. Amerikkalaiset Paul Grilley ja Paul Zink ovat muokanneet alkuperäisen harjoituksen länsimaalaisille sopivaksi. Yin Jooga on miellyttävä kehonhuoltomuoto, johon voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Yin Joogassa annetaan lupa päästää irti oman arjen haasteista, olivatpa ne mitä tahansa. Aktiivisen ja sykettä kohottavan tekemisen sijaan keskitytään sykettä laskevaan ja mieltä rauhoittavaan olemiseen sekä oman kehon kuunteluun. Usein Yin Jooga harjoituksessa asennossa eli asanassa pysytään useampia minuutteja. Yin Jooga harjoitus toimii hyvin myös ensi askeleena liikkumisen aloittamisessa tauon jälkeen.

Yin Joogan hyötyjä ovat muun muassa:

  • parantaa nivelten ja sidekudosten aineenvaihduntaa
  • lisää kehon liikkuvuutta
  • aktivoi ruoansulatusta ja nestekiertoa kehossasi
  • auttaa keskittymään
  • helpottaa nukahtamista
  • tasapainottaa verenpainetta (stressinhallinta)

Yin Jooga auttaa sinua tuntemaan oman kehosi paremmin. Sen avulla kehonhallintasi ja tietoisuus omasta kehosta ja sen toiminnasta lisääntyy. Yin Joogassa harjoiteltavien hengitystekniikkojen myötä oma kehosi antautuu helpommin rentoutumiselle.

Tule tutustumaan Yin Joogaan erikoistunnille:

StepUp School Helsinki, sali 3:

ma 12.6. klo 19.45 – 20.55 Yin Jooga

Erikoistunnilla käyvät samat liput kuin muillakin kesätunneilla, myös kesäkauden Anytime-liput. Ilmoittaudu mukaan kuten muillekin kesätunneille 2.5. alkaen ››