Skene musiikkiteatterikoulu

Skene on musiikkiteatterin koulutusohjelma, joka tarjoaa korkeatasoista laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Skene perustettiin Marco Bjurströmin ja Sinikka Sokan aloitteesta vuonna 2006 paikkaamaan lasten ja nuorten musiikkiteatterikoulutuksen vajetta Suomessa.

Innostavien ja ammattitaitoisten opettajien johdolla tarjoamme opiskelijoillemme turvallisen, hauskan ja sopivasti haastavan oppimisen mahdollisuuden. Koulutuksella pyritään tukemaan osallistujien omia vahvuuksia.

IMG_5391

Koulun opettajina toimivat tällä hetkellä mm. Sinikka Sokka, Marco Bjurström, Peter Pihlström, Tuomas Kesälä, Linda Hasan, Jyri NumminenSanni Järveläinen, Pauliina Kiuru ja Jemina Sillanpää. Syksyllä 2018 uusina opettajina aloittavat Aki Haikonen, Hanna Häyhä, Mindy Lindblom, Elina Lähde ja Jermo Grundström. Skenen käyneitä lapsia ja nuoria on ollut mukana useissa suosituissa ammattiteattereiden musikaaleissa kuten esimerkiksi High School Musical 1:ssa ja 2:ssa, Maija Poppasessa, Spring Awakeningissä, Tohtori Zivagossa, Tarzanissa, RENT:issä, Billy Elliotissa, Shrekissä, Kirka-musikaalissa, Myrskyluodon Maijassa ja Mamma Miassa.

Pyrimme tarjoamaan Skenen oppilaille esiintymismahdollisuuksia mm. tanssikoulun promootioissa ja muissa tapahtumissa. Lukuvuoden opetus huipentuu ryhmien omiin musiikkiteatteriesityksiin Aleksanterin teatterin lavalla toukokuussa 2019.

Syksyllä 2018 käynnistyvällä kaudella opetusta on tarjolla neljässä eri ikäryhmässä: lapset (12 v. ja nuoremmat), juniorit (13-15 v.), aikuiset 16+ (yli 16-vuotiaat) sekä aikuiset 30+ (yli 30-vuotiaat). Opetustoimipisteinä ovat StepUp Schoolin pääkaupunkiseudun toimipisteet (Helsinki ja Espoo). Lisäksi lasten, junioreiden ja aikuiset 16+ ryhmien oppilaille järjestetään keväällä 2019 leiri Kisakallion Urheiluopistossa Lohjalla.

Skene on koulutusohjelma, jossa on turvallista oppia, kasvaa ja kokeilla kaikkia musiikkiteatterin osa-alueita samassa paikassa. Hyvän startin jälkeen moni alumneistamme onkin päätynyt jo ammattilaiseksi tai jatko-opiskelemaan.

Skene on mukana ShedHelsingissä, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille estradin, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuus tulla nähdyksi juuri sellaisena kuin on, kauniina ja arvokkaana. Shedissä matka on määränpäätä merkityksellisempi. Se tarjoaa erilaisille lapsille ja nuorille tilaisuuden olla esillä omina, ainutkertaisina yksilöinä, yhdessä ja turvassa. Vuoden kestävät musiikkiteatterikerhot huipentuvat kokoillan musikaalin esittämiseen joulukuussa. Skenen opettajat vastaavat opetuksesta myös ShedHelsingissä. Taiteellisena johtajana ja musikaalin ohjaajana toimii Marco Bjurström. Lue lisää ShedHelsingistä ››

SONY DSC

Tarjoamme myös avoimia, koulutusohjelmien ulkopuolisia, viikottaisia Skene-tunteja lapsille (5–6 v. ja 7–9 v.) Helsingissä ja Espoossa. Katso tarkemmat tiedot viikkotuntien aikataulusta »

Hauskanpitoa, onnistumisia, mokauksia, tunnemyllerryksiä ja oman itsensä ylittämistä – kaikkea tätä on luvassa Skene musiikkiteatterikoulussa.

Tervetuloa uskaltamaan!