Skene musiikkiteatterikoulu

Skene on musiikkiteatterin koulutusohjelma, joka tarjoaa korkeatasoista laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Skene perustettiin Marco Bjurströmin ja Sinikka Sokan aloitteesta vuonna 2006 paikkaamaan lasten ja nuorten musiikkiteatterikoulutuksen vajetta Suomessa, tarkoituksenaan edistää ja kehittää suomalaista musiikkiteatteria.

Lukuvuoden kestävän opintokokonaisuuden aikana on mahdollista oppia, kasvaa ja kokeilla kaikkia musiikkiteatterin osa-alueita samassa paikassa. Innostavat ja ammattitaitoiset opettajat tarjoavat opiskelijoillemme hauskan ja sopivasti haastavan oppimisen mahdollisuuden. Koulutuksella pyritään tukemaan osallistujien omia vahvuuksia.

IMG_5391

Kaudella 2021 – 2022 opettajina tulevat toimimaan mm. Nea-Maria Alanko, Marco Bjurström, Aki Haikonen, Pauliina Kiuru, Elina Lähde, Peter Pihlström ja Sinikka Sokka.

Viidentoista toimintavuoden aikana koulutusohjelmaamme on osallistunut yli 1.200 oppilasta, ja hyvän startin jälkeen moni alumneistamme onkin jo päätynyt ammattilaiseksi tai jatko-opiskelemaan musiikkiteatteria.

Skenen käyneitä lapsia ja nuoria on ollut mukana useissa suosituissa ammattiteattereiden musikaaleissa kuten esimerkiksi High School Musical 1:ssa ja 2:ssa, Maija Poppasessa, Spring Awakeningissä, Tohtori Zivagossa, Tarzanissa, RENT:issä, Billy Elliotissa, Shrekissä, Kirka-musikaalissa, Myrskyluodon Maijassa ja Mamma Miassa sekä lukuisissa eri tv-sarjoissa.

Pyrimme lisäksi tarjoamaan Skenen oppilaille erilaisia  esiintymismahdollisuuksia mm. tanssikoulun promootioissa ja muissa tapahtumissa. Lukuvuoden opetus huipentuu ryhmien omiin musikaaleihin.

Syksyllä 2021 käynnistyvällä kaudella opetusta on tarjolla kolmessa eri ikäryhmässä: Junnut 1 (10-13 v.), Junnut 2 (14-17 v.) sekä nuoret aikuiset 18+ v. Opetustoimipisteinä on StepUp Schoolin pääkaupunkiseudun toimipisteet. Lisäksi oppilaille järjestetään keväällä 2022 intensiivileiri  Kisakallion Urheiluopistossa Lohjalla.

Tarjoamme myös avoimia, koulutusohjelmien ulkopuolisia, viikottaisia musiikkiteatteritunteja lapsille Helsingissä ja Espoossa (5–6 v., 7–9 v.). Lue lisää ››

Hauskanpitoa, onnistumisia, mokauksia, tunnemyllerryksiä ja oman itsensä ylittämistä – kaikkea tätä on luvassa Skene musiikkiteatterikoulussa.

Tervetuloa uskaltamaan!