Skene musiikkiteatterikoulu

Skene -musiikkiteatterin koulutusohjelma perustettiin vuonna 2006 Marco Bjurströmin ja Sinikka Sokan aloitteesta paikkaamaan lasten ja nuorten musiikkiteatterikoulutuksen vajetta Suomessa. Nyt koulutusohjelmamme on jo 16 vuoden ajan tarjonnut korkeatasoista laulun, tanssin ja näyttelijäntyön opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä osaltaan edistänyt ja kehittänyt suomalaista musiikkiteatteria.

Lukuvuoden kestävän opintokokonaisuuden aikana on mahdollista oppia, kasvaa ja kokeilla kaikkia musiikkiteatterin osa-alueita samassa paikassa. Innostavat ja ammattitaitoiset opettajat tarjoavat opiskelijoillemme hauskan ja sopivasti haastavan oppimisen mahdollisuuden. Koulutuksella pyritään tukemaan osallistujien omia vahvuuksia.

Kaudella 2022 – 2023 opettajina tulevat toimimaan mm. Marco Bjurström, Laura Eriksson, Aki Haikonen, Jenny Jumppanen, Pauliina Kiuru, Mindy Lindblom, Elina Lähde, Peter Pihlström ja Sinikka Sokka.

Kuudentoista toimintavuoden aikana koulutusohjelmaamme on osallistunut n. 1.300 oppilasta, ja hyvän startin jälkeen moni alumneistamme onkin jo päätynyt ammattilaiseksi tai jatko-opiskelemaan musiikkiteatteria.

Skenen käyneitä lapsia ja nuoria on ollut mukana useissa suosituissa ammattiteattereiden musikaaleissa kuten esimerkiksi High School Musical 1:ssa ja 2:ssa, Maija Poppasessa, Spring Awakeningissä, Tohtori Zivagossa, Tarzanissa, RENT:issä, Billy Elliotissa, Shrekissä, Kirka-musikaalissa, Myrskyluodon Maijassa ja Mamma Miassa sekä lukuisissa tv-sarjoissa.

Pyrimme lisäksi tarjoamaan Skenen oppilaille erilaisia  esiintymismahdollisuuksia mm. tanssikoulun promootioissa ja muissa tapahtumissa. Lukuvuoden opetus huipentuu ryhmien omiin musikaaliesityksiin.

Syksyllä 2022 käynnistyvällä kaudella opetusta on tarjolla kolmessa eri ikäryhmässä: Junnut 1 (10-13 v.), Junnut 2 (14-17 v.) sekä aikuiset 18+ v. Opetustoimipisteinä on StepUp Schoolin pääkaupunkiseudun toimipisteet. Lisäksi oppilaille järjestetään keväällä 2023 intensiivileiri  Kisakallion Urheiluopistossa Lohjalla.

Tarjoamme myös avoimia, koulutusohjelmien ulkopuolisia, viikottaisia musiikkiteatteritunteja lapsille Helsingissä ja Espoossa (5–6 v., 7–9 v.). Lue lisää ››

Hauskanpitoa, onnistumisia, mokauksia, tunnemyllerryksiä ja oman itsensä ylittämistä – kaikkea tätä on luvassa Skene musiikkiteatterikoulussa.

Tervetuloa uskaltamaan!

Koe-esiintyminen

Koe-esiintymiset kaudelle 2023 – 2024 järjestetään loppukeväästä 2023.