Alma-Ruut Karjalainen

Alma on Helsingissä asuva näyttelijä ja musiikkipedagogi. Hän valmistui näyttelijäntaiteen maisteriksi Lontoosta, East 15 Acting Schoolista vuonna 2022 ja musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2017, erikoistuen varhaisiän musiikkikasvatukseen ja taiteen soveltavaan käyttöön.

Alma on työskennellyt näyttelijänä ympäri Suomen mm. Teatteri Imatrassa (Ikuisesti nuori -musiikkikomedia), Tanssiteatteri Raatikossa (Hyppynarutus), Valtimonteatterissa (Heterofiili) ja Jyväskylän kaupunginteatterissa (Phantom – Pariisin oopperan kummitus, Tavat ja Toiveet – Jane Austenin matkassa.) Näyttelijäntyön lisäksi Almalla on monen vuoden työkokemus opettamisesta eri oppilaitoksissa sekä yleisötyöstä, jota hän on tehnyt Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Alma toimii näyttelijäntyönopettajana Skene Junnut 2 -koulutusohjelmassa sekä opettaa lisäksi avoimia Skene 7–9 v. ja Skene Satutanssi 3–6 v. -tunteja. Opettajana hän on rento, hupsutteleva ja turvallinen. Tunneilla tehdään monipuolisesti ikäryhmälle sopivia näyttelijäntyön harjoitteita, joihin sisältyy mm. tekstinkäsittelyä, improvisaatiota ja roolityöskentelyä.

Alma on Skene musiikkiteatterikoulun vakiopettajia.

Tutustu opettajan lajeihin