Laura Eriksson

Laura Eriksson on helsinkiläinen laulaja ja laulunopettaja, joka on kotoisin Kuopiosta. Laura valmistui pop/jazzlaulajaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta (nyk. Karelia-ammattikorkeakoulu) vuonna 2005, Metropolia Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2012 pääaineenaan pop/jazzlaulu sekä valtuutetuksi Complete Vocal Technique -laulutekniikkametodin opettajaksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta vuonna 2014.

Laura opettaa laulua, äänenkäyttöä ja tulkintaa Helsingin Laulustudiossa ja Helsingin Evankelisen Opiston (HEO) laulajalinjalla. Viimeiset kaksi vuotta hän opetti laulua ja tulkintaa Lärkkulla Musical -kansanopiston musikaalilinjalla Karjaalla.

Laura keikkailee aktiivisesti erilaisten cover-kokoonpanojen kanssa. Näyttelijänä häntä on voinut kuulla mm. ääninäyttelijänä eri sarjoissa ja äänikirjaformaatin audiokomediassa, sekä nähdä vuosien ajan mm. revyiden ja musikaalien parissa Joensuussa ja viimeisimmäksi kesällä 2018 Seinäjoen kaupunginteatterin komediassa Päiväristeily. Laura on myös mukana Musiikki-improvisaatioteatteri Soinnissa, joka on improvisoituihin koko illan musikaaleihin keskittynyt ryhmä.

Lauralle tärkeitä asioita esiintymisessä sekä elämässä ylipäätään ovat kokonaisvaltainen läsnäolo, ilmaisu, tunteet, aitous, persoonallisuus ja vuorovaikutus.

Lauran tunneilla tutustutaan monipuolisen äänenkäytön, laulamisen ja ilmaisun maailmaan ja laulutekniikan perusteisiin musikaaleissa ja muuallakin. Tunneilla leikitellään, kokeillaan, nauretaan ja opitaan turvallisessa ja innostavassa ilmapiirissä.

Laura on Skene musiikkiteatterikoulun vakiopettajia.

Tutustu opettajan lajeihin