Sinikka Sokka

Sinikka SokkaSinikka on Skenen taiteellinen johtaja ja pääopettaja yhdessä Marco Bjurströmin kanssa. Hän on pitkän linjan näyttelijä, joka opiskeli Suomen Teatterikoulussa 1970-1974. Sinikan kiinnitykset: Helsingin Kaupunginteatteri, KOM-teatteri, Turun Kaupunginteatteri.

Sinikka on vieraillut freelancer-näyttelijänä useissa teattereissa, kuten Helsingin Kaupunginteatteri, Turun Kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri, Svenska Teatern, Lilla Teatern, Vaasan Kaupunginteatteri, Lahden Kaupunginteatteri, Espoon Kaupunginteatteri, Komediateatteri Arena. Hän on ollut mukana lukuisissa musiikkiteatteriproduktioissa, kuten:

– Cats, Pieni kauhukauppa, Cabaret, Hopeinen kuu, Mambo Kings, Tango veressä, Albatrossi ja Heiskanen, Antti Puuhaara, Teaterbåten, Laulu Otavasta, Pimeä metsä

– Uuden Iloisen Teatterin iloittelut kuutena eri vuotena välillä 1996-2004

– Eastwayn ja Teatteri Satakielen tuottamat joulurevyyt.

Tv-töitästä mainittakoon mm: Musiikkiviihdesarja Tytöt, Anna-Leena Härkösen uusia lastenlauluja Pikkukakkoselle, lastenmusiikkisarja Laululoora Tv 1:lle suomeksi ja ruotsiksi, Grimmin saduista 35-osainen sarja Pikkukakkoselle, jossa toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja ainoana näyttelijänä. Lisäksi draamasarjoja mm: Vuoroin vieraissa, Samaa sukua eri maata, Matleena ja päärynäpuu, Huojuva talo.

Lukuisia levytyksiä aikuisille ja lapsille mm: Keksijän taskut, Esa Pethman, Laululoora Jukka Linkola, Niemisen pojat ja naapurin äijä 1 ja 2, Jänikset maailmankartalle, Laululle ruvetessa. Oma soololevy Jäätanssi, Eero Ojanen ja Jukka Linkola. Useita levytyksiä Agit-Prop -kvartetin kanssa ja myös KOM-teatterin kanssa

Opetustoimi: Suomen Teatterikoulussa improvisoinnin opetuksen assistenttina ja opettajana vuosina 1980-85, ja Teatterikorkeakoulussa syksyllä 2005 estraadilaulun opettajana. Opettanut lisäksi lukuisilla teatteri ja ilmaisutaidon kursseilla.

Sinikka toimii tällä hetkellä freelancer-näyttelijänä ja laulajana.

Sinikka on Skene musiikkiteatterikoulun perustajia ja opettajia. 

Tutustu opettajan lajeihin