Tuomas Hyvönen

Tuomas aloitti tanssin harrastamisen 4-vuotiaana Jyväskylässä Saran tanssikoulussa. Siellä tutuksi tulivat mm. baletti, nykytanssi, jazz-tanssi, breakdance, street dance, steppi ja flamenco. 14-vuotiaana Tuomas pääsi Kansallisoopperan Balettioppilaitokseen, josta valmistuminen vuonna 2007 johti oppisopimukseen Suomen Kansallisbaletissa. Kansallisoopperan- ja baletin lavalla Tuomas nähtiin monissa erilaisissa rooleissa; esimerkiksi Javier Torresin Prinsessa ruususen kissana.

Kansallisbaletin vuosien jälkeen Tuomas tanssi Salzburgin baletissa Itävallassa 2010 – 2011. Tämän jälkeen tie vei solistiksi Chemnitzin ja Schwerinin baletteihin vuosina 2011 – 2014. StepUpilla Tuomaksen on saattanut nähdä Keski-Euroopan vuosien jälkeen Ballet Finlandin harjoituksissa, jonka riveissä hän on tanssinut vuodesta 2014 alkaen. Tuomas on opettanut Ballet Finlandin aamutunneilla ammattilaisia vuodesta 2014, toiminut Espoon jäätaitureiden tanssivalmentajana ja opettanut aikuisbalettia mm. Suomalaisessa voimisteluseurassa. Tanssinalan lisäksi Tuomas toimii fysioterapeuttina Art Fysio Oy:n tiloissa Helsingissä.

Tuomaksen tunnit ovat tanssillisia ja kokonaisvaltaisesti haastavia. Kansainvälinen kokemus tanssijana näkyy liikekielen moniulotteisuutena. Liikkeitä lähestytään rennosti myös anatomisesti järkevällä tavalla ja huumorin sävyttämänä. Tanssitunnin tärkein asia on tanssi, eivät yksittäiset liikkeet!

Tutustu opettajan lajeihin