Usein kysyttyä

Miten ilmoittaudun tunnille?

Näin ilmoittaudut mukaan StepUp Schoolin kevät- ja syyskausien tunneille:

  1. rekisteröidy oppilaaksi, jos et ole tehnyt sitä aikaisemmin ››
  2. kirjaudu tunnuksillasi sisään kotisivuillemme omalle asiakastilillesi ››
  3. valitse aikataulusta sinulle sopiva tunti ja klikkaa ilmoittaudu ››
  4. Vahvista ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen kevät- tai syyskaudelle vahvistuu automaattisesti, jos asiakastililläsi on kevät- tai syyskauden lippu, jossa on vahvistuskertoja jäljellä. Kesätuntien ilmoittautumiset vahvistuvat vain kesälipuilla. Jos sinulla ei ole lippua valmiina tililläsi, vahvista ilmoittautuminen kolmen päivän sisällä ostamalla mikä tahansa kyseisen kauden lippu; kertalippu, sarjalippu, kausimaksu tai Anytime-kortti verkkokaupasta tai tanssikoulun vastaanotosta. Vahvistamaton ilmoittautuminen peruuntuu automaattisesti kolmen päivän jälkeen.

Ilmoittautuessasi varaat paikan tunnilta koko kaudeksi. Ilmoittautuminen pysyy voimassa koko kauden ajan, kunhan käyt tunnilla säännöllisesti ja ilmoitat satunnaisista poissaoloista kotisivuillamme asiakastilisi kautta. Halutessasi voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisen missä vaiheessa kautta tahansa. Uudelle kaudelle ilmoittaudutaan erikseen. Vain ilmoittautumalla etukäteen varmistat paikkasi tunnilta.

Jos tunti on täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Jonossa oleville oppilaille lähetetään automaattinen sähköposti-ilmoitus, kun tunnilta vapautuu paikka. Vapautuneen paikan vastaanottaminen on vahvistettava kolmen päivän sisällä ostamalla mikä tahansa kevät- tai syyskauden lippu. Täysille aikuisten tunneille voi tiedustella peruutuspaikkoja vastaanotosta ennen tunnin alkua.

Miten ilmoitan poissaolot?

Ilmoita satunnaisista poissaoloista kirjautumalla asiakastilillesi ja valitsemalla ylävalikosta ”Poissaoloilmoitukset”. Valitse tunti ja päivä, jolloin olet poissa ja klikkaa ”ilmoita valitut poissaolot”. Poissaolon voi ilmoittaa myös tunnin jälkeen, kunhan sen tekee viimeistään sen vuorokauden aikana (ennen klo 24), jolloin on poissa.

Ilmoittautumisesi tunnille peruuntuu, jos olet poissa kaksi peräkkäistä kertaa tekemättä poissaoloilmoitusta ja sinulla ei ole kausimaksua. Jos tunnilla on tilaa, voit halutessasi ilmoittautua mukaan uudelleen. Jos tunnille on jonoa, luovutetaan vapautunut paikka automaattisesti jonossa ensimmäisenä olevalle oppilaalle.

Tuntikohtaisen kausimaksun maksaneiden oppilaiden ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Kausimaksun maksaneet oppilaat voivat korvata poissaolon kuukauden sisällä poissaolotunnista. Korvaava tunti on varattava toimistosta etukäteen.

Hävitin korttini, mitä teen?

Uuden asiakaskortin voit ostaa tanssikoulun vastaanotosta 5 €:n hintaan. Jos korttisi on tallessa, mutta unohdit sen kotiin, voit myös satunnaisesti tulla tunnilla ilman korttia ilmoittamalla vastaanottajalle nimesi ja syntymäaikasi.

Mitä varusteita tarvitsen tanssitunnille?

Varustaudu tunnille normaalein sisäliikuntavaattein (esim. trikoohousut ja t-paita). Voit ottaa mukaasi myös vesipullon. 3-4 v. lasten tunneille ei  oteta juomapulloa saliin. Jokaisessa toimipisteessämme on puku- ja suihkutilat, joten ota pyyhe mukaan. Ulkokengillä tanssiminen ei ole sallittua. Ensimmäiselle tanssitunnillesi voit tulla paljain jaloin. Tunneilla tanssitaan lajista riippuen paljain jaloin (mm. show, lyrical jazz, nykytanssi), pehmeissä tossuissa tai tanssilenkkareissa (street, boys’ club, commercial). Balettitunneilla tanssitaan sukat jalassa (tankoharjoitukset) ja halutessasi voit hankkia keskilattiaharjoituksia varten pehmeät balettitossut (harjoitustossut), mutta ne eivät ole välttämättömät. Lisätietoja tunnille sopivasta varustuksesta voit kysellä tunnin opettajalta.

Voinko saada harrastustodistuksen?

Jos olet harrastanut tanssia StepUp Schoolissa säännöllisesti vähintään yhden kauden ajan, on sinun mahdollista saada harrastustodistus esim. kouluun pyrkimistä varten. Lähetä harrastustodistuspyyntösi sähköpostitse osoitteeseen school@stepup.fi. Liitä mukaan nimesi ja asiakasnumerosi sekä sähköpostiosoite, johon haluat harrastustodistuksen toimitettavan. Toimitamme todistuksen sähköpostitse kahden viikon sisään pyynnöstäsi. Todistuksia teemme enintään viideltä viimeiseltä vuodelta.

Miten voin tulla kokeilemaan tuntia?

Ennen kauden alkua voit tulla kokeilemaan ilmaisia näytetunteja Tutustumispäiville ››. Tutustumispäiville ei tarvitse ilmoittautua eikä rekisteröityä ennakkoon.

Kauden alkamisen jälkeen voit kokeilla tunteja kertalipulla. Silloin sinun on rekisteröidyttävä ja luotava asiakastili, koska kaikki lipunmyynnit, ilmoittautumiset ja tuntikirjaukset tapahtuvat asiakastilien kautta.

Suosittelemme ilmoittautumaan ennakkoon myös kokeilutunneille. Ilmoittautumalla varmistat, että mahdut mukaan tunnille, myös loppukauden aikana, mikäli päätät jatkaa tunnilla. Jos et halua jatkaa tunnilla käyntiä kokeilukerran jälkeen, voit perua ilmoittautumisen asiakastilisi kautta, vastaanotossa tai ottamalla yhteyttä toimistoon puhelimitse tai sähköpostitse.

Miten valitsen oikean ikäryhmän?

Suurimmalla osalla tunneista on ilmoitetut ikärajat. Lasten tunneilla ikärajat ovat tarkat, kuitenkin niin, ettei ryhmää tarvitse vaihtaa kesken kauden, vaikka täyttäisi vuosia ja ikäraja tulisi vastaan. Nuorten ja aikuisten tunneilla ikärajoissa on hieman joustoa, esim. 23-vuotias voi hyvin osallistua 25+ -tunnille, jos kokee sen enemmän omakseen.

Ikärajattomien tuntien suositusalaikä on 13 vuotta.

Miten valitsen oikean tuntitason?

Jokainen oppilas kehittyy yksilölliseen tahtiinsa, eikä tarkkoja harjoitusvuosien määriä tasosta toiseen siirtymiselle voida määritellä. Oppilaan kannattaa siirtyä vaikeammalle tasolle vasta siinä vaiheessa kun helpompitasoinen tunti ei anna enää riittävästi haasteita. StepUp School ei siirrä oppilasta tuntitasolta toiselle. Opettajalla on kuitenkin tarvittaessa oikeus ohjata oppilas oikean tasoiselle tunnille.

Tunnit, joissa ei ole tasokuvausta

Tunnit, joiden tasoa ei ole määritelty sopivat myös aloittelijoille. Näitä ovat mm. kaikki lasten tunnit, kehonhuollolliset tunnit, Boys’ Club -tunnit sekä seuraavat aikuisten tunnit: Big Boys’ Club, Easy Latin, Happy Hour, Hip Hop Happy Hour ja Sweat & Dance.

Ikäryhmän/lajin vaihtamisen vaikutus tuntitasoon

Lasten ja nuorten tuntien kohdalla taso vaikeutuu jo ikäryhmää vaihtamalla. Suosittelemmekin, että aloitat uudessa ikäryhmässä alkeistasosta/helpommasta tasosta, kuin missä olet aiemmin käynyt. Jos vaihdat samalla uudelle opettajalle, myös uuden opettajan tyylin oppimiseen kannattaa varata aikaa. Uusi laji kannattaa aina aloittaa helpommasta tasosta, kuin missä olet aiemmin käynyt.

Tasokuvaus: alkeet

Alkeistunti soveltuu oppilaille, joilla ei ole aiempaa tanssikokemusta tai jotka ovat harrastaneet tanssia vasta vähän aikaa. Tällä tunnilla aloitetaan perusteista ja pyritään helppojen harjoitteiden kautta tuomaan tanssin perustekniikka tutuksi. Tanssisarjat eivät sisällä vielä fyysisesti kovin vaativia liikkeitä ja opettajat pyrkivät luomaan helposti lähestyttäviä ja tanssin iloa korostavia rutiineja.

Tasokuvaus: alkeisjatko

Alkeisjatko soveltuu oppilaille jotka ovat tanssineet alkeistunnilla yhden tai kahden vuoden ajan. Tällä tunnilla ei aloiteta aivan niin perusteista kuin alkeistunnilla. Tanssisarjat ovat jo hieman haastavampia, minkä lisäksi tunnilla saadaan esimakua vaativammista hypyistä, tempuista sekä lattiatasolla tehtävistä liikkeistä. Show-tunneilla harjoitellaan myös mm. piruetteja. Tämä tunti soveltuu myös tanssiharrastusta aloittaville oppilaille, joiden aiempi harrastustausta sisältää samantyyppisiä lajeja, kuten joukkue-, teline- tai rytmistä voimistelua, taitoluistelua, yms. Alkeisjatko-tasoisia tunteja ei välttämättä ole tarjolla kaikista lajeista tai kaikissa ikäryhmissä.

Tasokuvaus: keskitaso

Keskitason tunnit soveltuvat oppilaille, jotka ovat harjoitelleet säännöllisesti jo yli kahden vuoden ajan. Tunneilla opetuksen tempo nopeutuu ja askelsarjat muuttuvat haastavammiksi. Lajin perustekniikka ja termistö on oltava oppilaalle jo tuttua. Oppilas on fyysisesti valmis harjoittelemaan isoja hyppyjä, sekä mahdollisia temppuja.

Streettunneilla keskitason oppilailla on perusliikkeet, eli “foundationit” hallussa, tai ne ovat ainakin tuttuja. Sarjat ovat selkeästi haastavampia sisältäen monipuolisesti eri katutanssilajien liikemateriaalia. Sarjat sisältävät usein myös temppuja sekä breakdancen lattiatekniikkaa. Opettajat pyrkivät kertomaan perusasiat myös katutanssilajien historiasta ja kehityksestä tanssin lomassa.

Tasokuvaus: edistyneet

Edistyneiden tunnit soveltuvat tanssia jo pitkään harrastaneille oppilaille. Tunneilla tehdään teknisesti ja fyysisesti haastavia hyppyjä, piruetteja, jalanheittoja sekä temppuja. Sarjojen taso on liikkeellisesti haastava ja tanssin lisäksi tunneilla pyritään korostamaan myös tulkintaa. Tanssin perustekniikka on edistyneen tason oppilailla hallussa. Tämän tunnin opetuksen tempo on nopeaa ja sarjat pitkiä.

Tasokuvaus: avoin taso

Avoin taso soveltuu tanssia jo hetken verran harrastaneille. Opettaja määrittää opetuksen temmon sekä vaativuusasteen salissa olevan ryhmän mukaan. Avoin taso ei sovellu tanssia ensimmäistä kertaa kokeilevalle oppilaalle. Uuteen tanssilajiin tutustumiseen avoimen tason tunti soveltuu hyvin.

Voinko aloittaa tanssiharrastuksen kesken kauden?

StepUp Schoolissa voit aloittaa tanssimisen myös kesken kauden. Otathan tällöin huomioon, että muu ryhmä on harjoitellut jo pitempään, joten vie muutamia viikkoja ennen kuin harjoitteet tulevat tutuiksi. Tunneilla tehtävät tanssisarjat vaihtuvat opettajasta ja tunnista riippuen 2-4 viikon välein, joten opetukseen on helppoa päästä mukaan muutaman kerran jälkeen. Oppilasnäytöksistä johtuen emme kuitenkaan suosittele tanssiharrastuksen aloittamista näytöksessä esiintyvissä ryhmissä marras-joulukuussa tai huhti-toukokuussa.