Kärkitossutekniikka

  • Iät: aikuiset, nuoret
  • Toimipisteet: Helsinki
  • Vaativuustaso: Avoin taso
  • Opettajat: Fatima Witick

Kärkitossutekniikka on klassisen baletin tärkeimpiä, ja upeimpia taitoja. StepUpin kärkitossutekniikkatunneilla harjoitellaan varpaille nousua turvallisesti, terveellisesti ja tarkoilla teknisillä ohjeilla jolloin harjoittelusta on suurta hyötyä kaikkeen tanssitekniikkaan ja näin se myös vahvistaa kehoa terveellisesti. Siihen kannattaa siis tutustua vaikka ei balleriinaksi pyrkisi tai haluaisi. Myös pojat/miehet voivat treenata varvastekniikkaa, siitä on paljon hyötyä ojennuksiin, aukikiertoon, voimankäyttöön, hyppyihin, relevén eli puolivarpaille nousun kehittymiseen, ja ihan kaikkiin ylösnouseviin liikkeisiin.

Kärkitossutekniikan tasoja on kaksi: alkeet ja jatkotaso. Harjoittelussa edetään niin että ensin treenataan tangon ääressä, molemmat kädet tangolla, sitten yksi käsi tangolla ja lopulta edetään keskilattialle harjoittelemaan ilman tukea. Ennen tuntia on osallistujan itse tehtävä perusteellinen lämmittely. Kärkitossutekniikkaan tutustuminen vaatii pohjalle balettitekniikkataitoa, ymmärrystä seisomalinjauksesta ja aukikierrosta ja tietynlaista jalkaterää ja nilkkaa. Liian jäykkä/heikko nilkka ei sovi kärkitossutekniikkaan ollenkaan. Oppilas ei saa myöskään olla liian nuori, karkea ikäraja on noin 10-12 v. On siis tärkeä ymmärtää että liian aikaisin aloitettu tai liian heikolla jalkaterällä tai perustekniikalla aloitettu kärkitossutekniikkaharjoittelu voi olla hyvin epäterveellistä. Siksi molemmat ryhmät ovat suljettuja ryhmiä.

Osallistuminen kärkitossuttekniikkaan vaatii opettajan luvan. Lupaa voi tiedustella sähköpostitse fatima@fatimawitick.com. Kun lupa on saatu, opastaa Fatima tossujen hankinnassa ja ilmoittaa oppilaan tunnille.

Kyseessä on erikoistunti, jolle voi osallistua vain tunnin erikoiskausimaksulla tai koko kauden Anytime-lipulla.

Tarkemmat aikataulutiedot löytyvät täältä ›› (valitse ”Lajittele tunteja”).

Lajin opettajat