Iina Suomalainen

Iina on tanssinut balettia sekä jazzin ja nykytanssin tyylilajeja koko ikänsä. Opetusten lisäksi hän työskentelee tanssijana Kielo Dance Companyssa, Helsinki Dance Theatressa, sekä Tampereen teatterilla. Koulutuksen Iina on saanut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Balettikoulu Hannele Suomalaisella, sekä laajalti ulkomailla New Yorkissa, Lontoossa ja Pariisissa (mm. Steps on Broadway, Broadway Dance Centre), missä hän on syventänyt taitojaan alansa huippujen johdolla.

Tanssinopettajana Iina on toiminut kymmenen vuoden ajan. Hän on käynyt tanssinohjaajakoulutuksen sekä lukuisia baletinopettajille suunnattuja kurssimuotoisia koulutuksia. Iina on valmistunut opettajaksi Helsingin yliopistosta osana kasvatustieteiden maisterin tutkintoa. Hän on opiskellut tanssin taiteen perusopetuksen laajan opetussuunnitelman mukaiset syventävät opinnot päälajina baletti. Lisäksi Iinalla on takana menestyksekäs kilpailutausta baletista sekä jazzin ja modernin tanssin SM- ja MM-kilpailuista, viimeisimpänä suomenmestaruus 2019 Jari Saarelaisen muodostelmalla.

Iinan tunnit ovat haastavia, mutta luonteeltaan Iina on rento ja sydämellinen. Tuntien peruspilareita ovat tanssillisuus ja musikaalisuus. Hän panostaa opettaessaan tavoitteelliseen ja tarkkaan työskentelyyn ja painottaa puhtaan tekniikan lisäksi jokaisen oppilaan henkilökohtaisen ilmaisun löytämistä sekä liikkeiden jatkuvuutta, sulavuutta ja keveyttä.

Iina toimii Show Lapset ja Show Junnut -ryhmien baletin opettajana.

Tutustu opettajan lajeihin