Pauliina Kiuru

Paulina Kiuru

”Laulaminen tekee ihmiselle hyvää!” Pauliina on aina nauttinut laulamisesta ja tehnytkin sitä niin kauan kuin muistaa. Monipuolinen musiikin harrastaminen musiikkiluokkien kuorosta piano- ja musateoriatunteihin, sekä tanssillinen joukkuevoimistelu antoivat hyvän pohjan tielle musiikkiteatterin tekijäksi ja opettajaksi. Ammatillinen koulutus Pauliinalla on peräisin Sibelius-Akatemian musiikkikasvatusosastolta sekä Teatterikorkeakoulusta, mistä hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi (TeM).

Pauliina on esiintynyt suomen suurimmilla näyttämöillä; mm. Helsingin kaupunginteatterin produktioissa Evita, Rimakauhua Rakkaudessa (Closer Than Ever, missä hän toimi myös toisena suomentajana) ja Miss Saigon. ”Leading Ladyna” hänet on nähty mm.  Lahden Kaupunginteatterissa Annie Mestariampujana, Kouvolan teatterissa West Side Storyn Mariana, Peacockissa Hair-musikaalin Sheilana, sekä Savoy-teatterissa ”sijainneen” Avenue Q:n Kate Monsterina. Pauliina on toiminut muusikkona useissa jazz-, soul- ja pop-kokoonpanoissa, vieraillut mm. UMO:n, Lahti Sinfonian, Kaartin soittokunnan ja The Great Helsinki Swing Big Bandin laulusolistina, toiminut studiomuusikkona ja spiikkerinä, sekä taustalaulaja-tanssijana mm. Suomen Euroviisukarsinnoissa.

Pauliina opettaa laulua Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin koulutusohjelmassa, Skene musiikkiteatterikoulussa, ja on myös toiminut Shed Helsingin lauluohjaajana sen alkumetreistä saakka. Pauliina pitääkin itselleen arvokkaana ja palkitsevana asiana sitä, että pääsee työskentelemään niin ammattiin opiskelevien tulevaisuuden näyttämötaituireiden kuin kaikenikäisten innokkaiden harrastajien kanssa – oppia ikä kaikki!

”Ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiteatteriharrastusta”, muistuttaa Pauliina. ”Oli kyse sitten laulamisesta, tanssimisesta, puheilmaisusta,… aina voi kehittyä. Ihan jokainen!”

Pauliina on Skene musiikkiteatterikoulun vakiopettajia.

Tutustu opettajan lajeihin