Sarppa Seppänen

Sarppa Seppänen

Sarppa on monipuolinen tanssija, tanssinopettaja (AMK) ja koreografi, jonka sydän sykkii intohimoisesti tanssille, liikkeelle sekä kannustamisen kulttuurille.

Työt tanssijana sekä tanssinopettajana ovat kuljettanut häntä ympäri maailmaa (mm. New York, Los Angeles, Lontoo, Lissabon, Sao Paulo, Ateena, Bogota, Havanna, Johannesburg, Pariisi) ja tutuiksi ovat tulleet myös tv- ja teatterituotannot, artistiyhteistyöt sekä monialaiset yhteistyöt taiteen ja kulttuurin kentällä.

Kilpailutoiminnasta Sarpalle on kertynyt kokemusta niin tanssijan, koreografin kuin valmantajan rooleissa. Vuosien saatossa palkintokaappiin onkin ehtinyt kertymään stipendejä sekä mitaleja kaikissa väreissä.

Rakkaus tanssia kohtaan syntyi Sarpalle lapsena kilpa- ja kansantanssin kautta.
Pian kuvioihin tulivat mukaan myös muut lajit aina klassisista afrokuubalaisiin sekä jazz- ja katutanssipohjaisiin konteksteihin. Juuri tätä lajien moninaisuutta Sarppa pyrkii pitämään jatkuvasti yllä, niin opetuksissaan, kuin myös itse tanssijana, ja hänen tunneillaan tanssitaan positiivinen pilke silmäkulmassa.

OAMK:in lisäksi Sarppa on opiskellut muun muassa Portugalin Escola Superior de Dancassa, pääaineenaan baletti ja nykytanssi, sekä tutustunut capoeiran saloihin lajin synnyinseudulla Salvadorissa. Hän on myös sertifioitu äitiyliikuntavalmentaja (äitiysliikunta-akatemia 2023).

Tällä hetkellä Sarppa viimeistelee YAMK-opintojaan Turun Taideakatemiassa, taiteen uudet kontekstit- ohjelmassa.

Opettajana hän on energinen, kannustava ja lempeän vaativa.
Hänen tunneilla kehitetään niin tanssiteknillistä osaamista kuin uskallusta kehua, kannustaa ja heittäytyä rytmin vietäväksi.

Sarppa toimii SkidiSKO, Street Lapset ja Street Junnut 1 -ryhmien vastuuopettajana.