Ulriikka Heikinheimo

Ulriikka ”Ullis” Heikinheimo on monipuolinen tanssija, musikaaliartisti ja muusikko. Ullis on toiminut tanssikapteenina muun muassa Tampereen teatterin Catsissä ja Sugar – Piukat paikat -musikaalissa sekä tehnyt koreografioita Turun kaupunginteatteriin ja Helsingin kaupunginteatterin Lilla Teaterniin. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Lilla Teaternissa, Tampereen teatterissa, Tampereen työväen teatterissa, Turun Kaupunginteateterissa, sekä Åbo Svenska teaternissa, minkä lisäksi hän opettaa akrobatiaa ja fyysistä teatteria Lärkkulla musical  -koulutuksessa.

Ennen tanssia Ullis treenasi ja kilpaili telinevoimistelussa, jonka jälkeen laji vaihtui tanssiin. Lähinnä sydäntä ovat jazz, show, nykytanssi, street-lajit, akrobatia ja kontakti-impro.  Ullis on kouluttautunut Bostonissa Berklee College of Musicissa ja Boston konservatoriossa, IMTE international musical theater educationissa sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hän on opiskellut fyysistä teatteria niin Suomessa kuin Berliinissäkin.

Opettajana Ullis on energinen, tarkka, reilu ja kannustava. Ullis kannustaa oman kehon kuuntelemiseen ja siihen, että liikkeet ja linjaukset tehdään mahdollisimman ergonomisesti, tavoitteena mahdollistaa jokaiselle tanssin nautinto pitkälle tulevaisuuteen ja antaa työkaluja oman kehon kanssa. Broadway jazz -tunneilla hiki virtaa ja koreografioissa otetaan huomioon tanssin merkitys näyttämöllisenä keinona kertoa tarinaa. Edistyneemmillä tunneilla mukaan saattaa eksyä akrobaattisia elementtejä, joista jokaiselle  löytyy varmasti omalle  keholle  sopiva  versio.

Tutustu opettajan lajeihin