StepUp on puuttunut sen tietoon tuotuihin häirintäepäilyihin välittömästi

Julkisuudessa YLE.fi on uutisoinut StepUpin entiseen opettajaan liitetyistä häirintäepäilyistä.

StepUpin tietoon on todellakin tullut tapaus, jossa koulumme entinen opettaja on käyttäytynyt epäasiallisesti ja ollut sopimattomassa suhteessa oppilaansa kanssa. Suhde on alkanut oppilaan ollessa 17-vuotias. Kyseinen opettaja ei ole opettanut koulussamme syksyn 2017 jälkeen.

Selvitimme asian välittömästi sen tultua tietoomme ja ryhdyimme heti niihin toimenpiteisiin, joita työnantajalla on käytettävissä.

Osapuolten oikeusturvan ja yksityisyyden suojan takia emme julkista kyseisen opettajan nimeä.

Olemme syvästi pahoillamme ja hyvin järkyttyneitä siitä, että yhteisössämme on päässyt tapahtumaan tällainen vakava tapaus.

Ymmärrämme, että tämä tieto on teille yllättävä ja järkyttävä. Kannustamme teitä keskustelemaan asiasta tarvittaessa kotona.

Suhtaudumme kaikenlaiseen sopimattomaan käytökseen aina erittäin vakavasti. Jokainen epäily väärinkäytöksistä selvitetään aina perusteellisesti niillä keinoin, mitä työnantajalla näissä tilanteissa on. Meille on tärkeää, että vaikeistakin asioista puhutaan avoimesti. Kannustamme oppilaitamme siihen, että jokainen tahtoo, osaa ja uskaltaa puuttua havaitsemaansa epäasialliseen käytökseen ja kertoa siitä opettajalle tai muulle aikuiselle.

StepUpiin voi aina olla yhteydessä sähköpostilla school@stepup.fi tai nimettömänä nettisivujemme stepup.fi yhteystietosivun kautta.

Terveisin,

StepUp School

Tiina Kaivola
toimitusjohtaja