Floor Barre

  • Iät: 16+
  • Toimipisteet: Helsinki
  • Vaativuustaso: Avoin taso
  • Opettajat: Fatima Witick

Floor Barressa yhdistyvät klassinen balettitekniikka, pilates ja tarkka kehonlinjaus eli placement-tekniikka. Treeni tehdään lattiatasolla selinmakuulla, päinmakuulla, erilaisissa kylkiasennoissa ja istuma-asennoissa paljain jaloin. Alustana voi käyttää jumppa- tai joogamattoa.

Floor Barre on erittäin terveellistä: keho vahvistuu ja notkistuu, koordinaatiokyky ja kehonhallinta paranevat sekä tietysti tanssitekniikka kehittyy. Floor barren avulla voi myös parantaa ja kuntouttaa vammoja. On olemassa kaksi eri Floor Barre -suuntausta: ranskalainen ja amerikkalainen. Fatiman Floor Barressa nämä yhdistyvät kun parhaat puolet molemmista suuntauksista otetaan käyttöön. Tunti soveltuu henkilöille, joilla on jonkinlainen tanssitausta ja sen kautta ymmärrys oman kehon käytöstä. Koska Floor Barressa jalat ovat lähes koko tunnin ajan ojennuksessa, on oma lämmittely ennen tuntia erityisen tärkeää mm. kramppien välttämiseksi.

Floor Barrea opettava Fatima on opettajana tarkka ja vaativa. Hän haluaa oppilailleen parasta ja pitää huolen siitä, että oppi menee varmasti perille, tarvittaessa korjaten virheitä oppilaskohtaisesti. Fatiman tiukan opetustyylin ja lennokkaan huumorintajun vuoksi tunti ei välttämättä sovi kaikkein herkkäluonteisimmille.

Lajin opettajat