Jari Saarelainen

Jari SaarelainenJari on arvostettu tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka tekee monipuolista ja näkyvää uraa taiteen parissa tanssikouluissa, teattereissa ja televisiossa. Tanssitaiteen opinnot hän on suorittanut Teatterikorkeakoulussa. Monipuolisen tanssitaustansa ansiosta Jari on tullut tunnetuksi persoonallisesta, tunnistettavasta ja tunnustetusta tyylistään, joka rikkoo rajoja baletista streettanssiin ja showlajeista nykytanssiin.

Jari on menestynyt SM-kilpailuissa tanssijana sekä koreografina. Hänellä on huikeat yli 20 suomenmestaruutta eri tanssilajeista. Hän valmentaa ja tekee koreografiat menestyneimmälle tanssiryhmälle, Team F:lle. Ryhmä on on ollut voittamaton viimeiset kymmenen vuotta SM-kilpailuissa, voittanut jazztanssin maailmanmestaruuden 2006 sekä showtanssin MM-hopeaa 2010. Ansioistaan koreografina Jari palkittiin Dance Award -palkinnolla vuonna 2011.

Jari on työskennellyt tanssijana, näyttelijänä ja laulajana monissa musikaaleissa kuten Hair, Jesus Christ Superstar ja Tukkijoella sekä mallina erilaisissa hius- ja muotinäytöksissä. Myös lukuisat esiintymiset yritystilaisuuksissa sekä laivashowt ovat tulleet hänelle tutuiksi. Taustatanssijana Jari on vieraillut mm. Jonnan ja Antti Tuiskun keikoilla ja musiikkivideoilla. Jari on tanssinut myös lukuisten suomalaisten huippukoreografien kuten Jorma Uotisen, Marjo Kuuselan ja Eeva Muilun nykytanssiteoksissa.

Jari on kysytty koreografi ja hän on suunnitellut koreografiat moniin musikaaleihin, kuten Hair, Hevisaurus ja velhojenvuoren salaisuus, Kiss Me Kate, Cabaret, Me and my girl, I love you you are perfect now change, Kolme pientä porsasta ja operettiin Sirkusprinsessa. Suurelle yleisölle Jari on tullut tutuksi MTV3:n miljoonayleisön keränneista Tähdet,tähdet -ohjelman lähetyksistä joissa hän vastaa artistien harjoituttamisesta ja koreografioiden tekemisestä.

Jari opettaa kaikkia alkeista edistyneisiin omalla persoonallisella tyylillään, eikä tunneilta puutu hikeä, haasteita ja huumoria.