Opetussuunnitelma

Kausi 2019–2020

Kaudella 2019–2020 järjestämme opetusta seuraavissa ryhmissä:

Skene lapset, 9–12 v.
Skene juniorit, 13–15 v.
Skene nuoret aikuiset 16–25 v.

Skene 30+ koulutusohjema päättyy. Jatkossa 25+ -ikäiset voivat harrastaa ja opiskella musiikkiteatteria erilaisilla avoimilla intensiivikursseilla, joita tullaan järjestämään StepUp Schoolissa sekä syys- että kevätkauden aikana.

Skene Lapset, 9–12 v.

SONY DSC

Skene Lapset -ryhmän oppitunneilla työskennellään viikottain monipuolisesti laulun, tanssin ja teatterin parissa. Omaan ääneen, kehoon ja kokonaisilmaisuun tutustutaan kauden aikana lukuisten erilaisten harjoitteiden ja työtapojen kautta, mm. improvisaatio, leikit, pelit, aisti- ja kontaktiharjoitukset, ryhmäkoreografioiden harjoittelu, ensemblelaulu, puheilmaisu sekä esityksellisen kokonaisuuden valmistaminen.

Pääpaino opetuksessa on vuorovaikutuksellisesti ryhmän keskinäisen luottamuksen rakentumisessa ja ylläpitämisessä sekä taidollisesti laulun, tanssin ja näyttämöilmaisun perusasioiden oivaltamisessa ja omaksumisessa. Skene Lapset -ryhmässä pääsee turvallisesti kokeilemaan oman ilmaisunsa rajoja ja oppimaan esiintymisen perusteita. Lasten ja junioreiden ryhmät valmistavat Skenen kevätnäytökseen oman minimusikaalin.

Ryhmän opettajina toimivat Pauliina Kiuru ja Sanni Järveläinen.

Ryhmän viikko-ohjelma:
3 x 60 min, opetuspäivät keskiviikko ja sunnuntai, StepUp School Helsinki
sekä leiri Kisakallion Urheiluopistolla keväällä 2020.

Katso tuntien ajankohdat syyskauden aikataulusta.

Lukuvuosimaksu: 1.940 euroa, maksu neljässä erässä (2 x 485 € syyskaudella ja 2 x 485 € kevätkaudella).

Skene Juniorit, 13–15 v.

SONY DSC

Skene Juniorit -ryhmässä työskennellään pääosin samojen menetelmien ja lainalaisuuksien äärellä kuin Skene Lapset -ryhmässäkin (kts. edellinen), tuntikokonaisuudet ovat vain ajallisesti pidempiä sekä opetuksen vaatimustaso nostettu ikäryhmälle soveltuvaksi. Tämä ryhmä tarjoaa mahdollisuuksia ja opillisia haasteita jo hieman syvempään oman ilmaisunsa tarkkailuun ja kehittämiseen sekä teknisesti vaativampaan säännölliseen harrastustoimintaan. Pääpaino opetuksessa on toimivassa ryhmädynamiikassa ja ensemble-työskentelyssä – unohtamatta kuitenkaan yksilöllisiä tarpeita sekä pienryhmätyöskentelyä. Junioriryhmä antaa hyvät valmiudet kehittää omaa osaamista myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Lasten ja junioreiden ryhmät valmistavat Skenen kevätnäytökseen oman minimusikaalin.

Ryhmän opettajina toimivat Aki Haikonen, Pauliina Kiuru ja Leo Ikhilor.

Ryhmän alustava viikko-ohjelma:
3 x 90 min, opetuspäivät tiistai ja sunnuntai, StepUp School Helsinki
sekä leiri Kisakallion urheiluopistolla keväällä 2020.

Katso tuntien ajankohdat syyskauden aikataulusta.

Lukuvuosimaksu 2.300 euroa, maksu neljässä erässä (2 x 575 € syyskaudella ja 2 x 575 € kevätkaudella).

Skene nuoret aikuiset 16–25 v.

IMG_5359

Skene Aikuiset (16+) -ryhmän toiminnassa pureudutaan jo todella yksityiskohtaisesti koko musiikkiteatteriartistilta vaadittaviin taitoihin ja ominaisuuksiin. Teatterityö jakautuu kauden aikana mm. kontakti- ja vuorovaikutusharjoituksiin, aisti- ja luottamusharjoituksiin, puheilmaisuun, teatteri-improvisaatioon, fyysiseen ilmaisuun, valmiin tekstin parissa työskentelyyn, kohtausharjoitteluun ja statusilmaisuun. Lisäksi ryhmässä työskennellään säännöllisesti ja monipuolisesti laulun ja tanssin parissa. Laulullisesti työskennellään niin ensemblelaulun, pienempien lauluryhmien, duettojen kuin soolokappaleidenkin parissa. Keskiössä laulamisessa on terve ääni, oikeaoppinen laulutekniikka, yhteissoundi sekä laulullinen ilmaisu. Tanssitunneilla tutustutaan vaihtuvien tanssisarjojen myötä mm. erilaisten musikaalien ja musikaalielokuvien liikekieleen. Tämän lisäksi tunneilla keskitytään perustreeniin; yleiskunnon/hapenottokyvn parantamiseen, lihaskuntoon, venyvyyteen ja perustekniikkaan.

Kauden 2019–2020 päätteeksi Skenen nuoret aikuiset esittävät kokoillan musikaalin Hair. Aikaisemmat Skenen nuorten aikuisten musikaalit ovat olleet Fame (2010 ja 2018), Grease (2011 ja 2016), Hairspray (2012) Legally Blonde (2013), Ei kenenkään maa (2014), All Shook Up (2015), High School Musical (2017) ja The Addams Family (2019).

Skene nuoret aikuiset -ryhmä tarjoaa oivan mahdollisuuden ottaa oma ”instrumentti” haltuun, monipuoliseksi työvälineeksi koko musiikkiteatterin saralla. Ryhmän opettajina toimivat Jermo Grundström (näyttelijäntyö ja musikaalin ohjaus), Elina Lähde (tanssinopetus ja musikaalin koreografia) sekä Jukka Nylund (laulunopetus ja musikaalin kapellimestari).

Ryhmän alustava viikko-ohjelma:
ke klo 19.30 – 21.30 Helsinki
su klo 10.00 – 17.00 Helsinki
sekä leiri Kisakallion urheiluopistolla keväällä 2020.

Katso tuntien ajankohdat syyskauden aikataulusta.

Lukuvuosimaksu: 2.700 euroa, maksu neljässä erässä (2 x 675 € syyskaudella ja 2 x 675 € kevätkaudella).

 

Koulutusohjelmien oppilaat saavat 50% alennuksen avoimien viikkotuntien lipuista. Alennus on voimassa 12.8.-30.4.2020. Kahteen eri koulutusohjelmaan samanaikaisesti osallistuvat oppilaat saavat osallistua avoimille viikkotunneille hintaan 5 € / kerta.

Oppilaiden poikkeukselliset siirrot ikäryhmästä toiseen tapahtuvat vain ryhmien vastuuopettajien päätöksestä.

Kausi alkaa 12.8.2019.