Show Jazz Nuoret

  • Iät: nuoret
  • Toimipisteet: Espoo, Helsinki
  • Vaativuustaso: Alkeet, Edistyneet, Keskitaso
  • Opettajat: Aurora Ylinen, Katariina Koivula, Laura Heiskanen, Netta Rekomaa, Noora Pohjanen, Rosa Lindblom, Sanna Siirilä-Mäkelä, Sanni Järveläinen

Nuorille suunnattu Show Jazz-tunti on monipuolinen tanssitunti, jossa tanssitaan niin päivän hittien kuin jazzin, lattarien, modernin ja musikaalimusiikin tahtiin. Tunnilla otetaan vaikutteita eri tanssityyleistä.

Juniori-ikäisten (10–12 v ja 13–15 v) tuntien tärkeimpänä tavoitteena on tehdä musiikin tahdissa liikkumisesta hauskaa. Koordinaation ja motoriikan kehittymisen tueksi harjoitetaan perustekniikkaa ja lihaskuntoa, sekä tehdään salin poikki -harjoituksia. Alkulämmittelyinä tehdään helppoja tanssisarjoja sekä vähän lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia. Tanssisarjat vaihtelevat nopeasta discoshowsta rytmikkääseen hip hoppiin ja rockimmasta meinigistä rauhallisempiin showjazzsarjoihin. Erilaiset liikkuvat sarjat opettavat koordinaatiota ja tekniikkaa. Keskitason tunneilla tanssisarjat vaikeutuvat. Tekniikkaharjoitusten tempo nopeutuu ja määrä kasvaa.

16+ alkeistason tunnilla keskitytään tanssiin ja liikkumiseen, tekniikkaharjoitusten jäädessä vähemmälle huomiolle. Keskitason tunnilla edellytetään tanssin perusasioiden hallitsemista ja tunnilla tehdään tanssisarjojen lisäksi monipuolisia tekniikkaharjoituksia. Edistyneiden tunnit ovat teknisesti vaativia ja haasteellisia ammattilaistason tunteja. Tunneilla harjoitellaan runsaasti myös rytmiikkaa ja tanssitekniikkaa. Tunnin sisältöön vaikuttaa suuresti opettajan oma, persoonallinen tyyli.

Tarkemmat aikataulutiedot mm. ikäryhmistä ja tasoista löytyvät täältä ›› (valitse ”Lajittele tunteja”, niin voit hakea eri tunteja toimipisteen, viikonpäivän, lajin, ikärajan, tason ja opettajan mukaan).

Tutustu aikuisten (30+) Show Jazz -tunteihin täällä ››